Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malawi: Cea mai gravă epidemie de holeră înregistrată în ultimii 10 ani dă semne de încetinire

blacknews.ro
liban holera

Cea mai gravă epidemie de holeră înregistrată în ultimii 10 ani în Malawi dă semne de încetinire, după un vârf înregistrat în luna octombrie, însă boala a provocat deja un total de 214 decese, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară africană, informează AFP.

Malawi, o ţară din sudul Africii, a înregistrat 7.499 de cazuri de holeră începând din luna martie. Holera este contractată în general din alimente şi apă contaminate, provocând simptome precum diaree şi vărsături.

Ministerul Sănătăţii din Malawi a declarat că 174 de cazuri noi au fost semnalate marţi, în scădere faţă de media de peste 200 de cazuri raportate zilnic la jumătatea lunii octombrie, potrivit Agerpres.

"Cifrele sunt în scădere, după ce au atins un vârf în octombrie", a declarat Storm Kabuluzi, director în cadrul Ministerului Sănătăţii. "Lucrăm pentru a ne asigura că acesta va fi ultimul val şi implementăm operaţiuni de prevenţie", a adăugat el.

Actuala epidemie de holeră, o boală endemică în Malawi, este "cea mai amplă înregistrată în ultimii 10 ani", a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat. OMS şi UNICEF au anunţat în această săptămână că ţara africană a primit 2,9 milioane de doze de vaccinuri pentru a-şi consolida campania de luptă împotriva acestei boli.

Ministerul Sănătăţii din Malawi i-a îndemnat pe liderii religioşi din ţară să îi încurajeze pe credincioşii cu simptome să solicite îngrijiri medicale, în contextul în care unii dintre ei refuză să facă acest lucru din cauza credinţei lor.

În septembrie, OMS a semnalat "o recrudescenţă îngrijorătoare" a holerei la nivel mondial, după mai mulţi ani de declin, într-o perioadă în care schimbările climatice s-au adăugat factorilor de risc obişnuiţi, precum sărăcia şi conflictele armate.

Holera afectează în fiecare an între 1,3 milioane şi 4 milioane de persoane la nivel global, ucigând anual până la 143.000 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.