Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mali: Lupta împotriva terorismului şi apărarea democraţiei 'sunt inseparabile' (Macron)

The economic times
Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că ''lupta împotriva grupărilor teroriste şi apărarea democraţiei şi a statului de drept sunt inseparabile'', referindu-se la situaţia din Mali unde militari l-au îndepărtat marţi de la putere pe preşedintele ţării, Ibrahim Boubacar Keita, relatează AFP preluat de agerpres.

''Aceasta înseamnă provocarea instabilităţii şi slăbirea luptei noastre. Acest lucru nu este acceptabil", a continuat preşedintele francez pe Twitter, cerând ca puterea să fie ''redată civililor", "să fie stabilite repere pentru revenirea la ordinea constituţională'' şi ca preşedintele malian şi premierul său să fie eliberaţi.

Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi premierul Boubou Cissé au fost arestaţi marţi după-amiază de militarii care s-au revoltat, a declarat unul dintre liderii rebeliunii, în timp ce soldaţii au fraternizat cu manifestanţii care cer de luni de zile plecarea şefului statului, notează AFP.

Statul Mali, unde soldaţii au preluat marţi controlul asupra unei unităţi militare din apropiere de Bamako, este zguduit de o profundă criză politică după alegerile legislative din martie-aprilie, care se adaugă unui climat de insecuritate provocat de atacuri jihadiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.