Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama fostului președinte al Republicii Moldova a devenit suspectă în dosarul corupție în care este anchetat fiul ei

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

Mama fostului președinte moldovean Igor Dodon a fost acuzată de complicitate în cazul îmbogățirii ilegale a acestuia.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, miercuri, Galina Dodon a fost chemată la parchet. Ea a fost acuzată de complicitate și i s-a mai spus că are calitatea de suspect într-un dosar de îmbogățire ilegală.

Potrivit serviciului de presă, în timpul percheziției din 24 mai, anchetatorii au găsit sume mari de bani în casa mamei lui Dodon - 689,6 mii de lei (aproximativ 35 de mii de dolari), 17 mii de euro și 1 mie de dolari, "a căror origine nu a fost încă stabilită". În același timp, o parte din bani se aflau într-un plic cu simbolurile Partidului Socialiștilor. "Considerăm că este necesar să informăm cetățenii cu privire la evoluția anchetei pentru a exclude posibilele manipulări. Într-un stat democratic, progresist, legea este una pentru toți, indiferent de statut sau rude. Ancheta nu încalcă în niciun fel drepturile și libertățile cetățenilor", se arată în comunicat.

Partidul Socialiștilor din Moldova, de opoziție, și-a exprimat indignarea față de interogatoriul mamei fostului președinte, numind-o "un pas scăzut și inuman". Într-o declarație transmisă miercuri pe site-ul PSRM se arată că "persecutarea membrilor familiei fostului președinte demonstrează încă o dată caracterul la comandă al cazului împotriva lui Igor Dodon". Scopul final al acestor evenimente în PSRM este considerat "presiunea asupra Partidului Socialiștilor ca o adevărată forță de opoziție față de regimul de guvernământ, curățarea domeniului politic și instaurarea unei dictaturi monopartite PAS".

Context

Dodon a fost reținut pe 24 mai, după percheziții în casa, birourile, casa părintească și alte spații. Un tribunal din Chișinău l-a plasat în arest la domiciliu. Dodon a fost pus sub acuzare și este acuzat de „corupție pasivă”, „primirea finanțării de către un partid politic de la o organizație criminală", „îmbogățire ilegală" și "trădare".

Dodon și partidul său consideră că dosarul penal împotriva sa este unui politic a președintelui Maia Sandu și o "presiune asupra opoziției". Aflat în arest la domiciliu, Dodon, care practic a părăsit politica în ultimele șase luni, a început să critice activ actualele autorități prin intermediul rețelelor de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.