Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mama îmi interzicea să dansez cu băieţii', răspunsul lui Serghei Lavrov dat lui Rex Tillerson

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a dat o replică ironică secretarului de stat american Rex Tillerson, care se exprimase la figurat despre stadiul actual al relaţiilor cu Rusia, afirmând că "nu se poate dansa tango cu Lavrov" pe motiv că preşedintele rus Vladimir Putin este cel care are monopolul asupra tuturor mişcărilor în Rusia, a relatat marţi RIA Novosti, conform agerpres.

Potrivit publicaţiei Politico, în timpul unei dineu informal care a avut loc săptămâna trecută, cu prilejul reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor membre NATO la Bruxelles, la replica unuia dintre omologi despre relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii, Rex Tillerson a declarat că "se poate dansa" tango cu Rusia. "Se poate câştiga chiar câte ceva, dar, desigur, nu se poate dansa tango cu Lavrov, pentru că nu i se permite să danseze", a afirmat secretarul de stat american.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

"Mama îmi interzicea să dansez cu băieţii", a replicat ironic Lavrov într-o declaraţie de presă făcută marţi, recunoscând că a auzit despre o astfel de discuţie la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO la 31 martie. Lavrov s-a grăbit să adauge că este gata să-l înveţe pe Tillerson, care nu a mai deţinut până acum o funcţie publică, cum să se învârtească pe scena diplomaţiei. "Dacă este aşa şi Rex Tillerson simte că nu poate dansa deloc, ei bine, suntem gata să-l ajutăm. Este un om cât se poate de realizat. Va învăţa repede", a adăugat în aceeaşi notă ministrul rus.

Revenind la tonul sobru, Lavrov a declarat că aşteaptă cu nerăbdare o vizită a lui Tillerson la Moscova şi şi-a exprimat speranţa într-o discuţie sinceră şi avantajoasă în spiritul intenţiilor principiale exprimate de preşedinţii rus şi american Vladimir Putin, respectiv Donald Trump în timpul convorbirilor lor telefonice. 'Sunt convins că vom discuta deschis despre toate chestiunile de pe agenda noastră bilaterală şi despre afacerile internaţionale', a spus Lavrov, referindu-se la 'problemele existente şi tot mai grave din Orientul Mijlociu, din alte părţi ale lumii, inclusiv din Europa, asupra cărora nu se vor face progrese decât dacă Rusia şi SUA pot stabili un dialog practic'.

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, declarase în februarie ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, în contextul în care Moscova este acuzată de establishment-ul de la Washington de amestec în alegerile prezidenţiale de anul trecut în favoarea actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.