Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama lui Gavroche de Brașov, copilul ucis la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov: Tragedia s-a petrecut pe 25 mai, dar procurorul a ascuns informația

Radu Pop
socant

Mama lui „Gavroche de Brașov”, copilul de 12 ani mort la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Deși tragedia s-a întâmplat în 25 mai 2023, de Ziua Eroilor, dar autoritățile au dezvăluit totul abia în 8 iunie 2023.

Ileana Negru, mama lui „Gavroche de Brașov”, un copil de 12 ani care a murit la Revoluția din Decembrie 1989, și-a dat foc în Poiana Brașov, mai exact în Poiana Mică, pe Drumul Vechi. Evenimentul s-a petrecut în data de 25 mai 2023, însă autoritățile au decis să nu ofere informații despre acesta. De 25 mai a fost anul acesta Înălțarea Domnului, zi care în România este și Ziua Eroilor, anunță adevarul.ro.

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliția Stațiunii Poiana Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin și-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a stațiunii Poiana Brașov. Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului, iar din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Brașov, și-ar fi dat foc pe drumul forestier “Drumul Vechi”, ce face legătura între zona Poiana Mică și strada Poiana Ruia din Stațiunea Poiana Brașov”, a explicat comisar Florentina Manolache, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Abia la două săptămâni de la moartea femeii, autoritățile au decis să comunice despre cele întâmplate. Cu ocazia cercetării la fața locului, polițiștii au identificat un recipient din plastic transparent prezentând urme de combustibil lichid, o brichetă și o bucată de carton care conținea un mesaj despre care procurorii spun că nu poate fi făcut public în acest moment.

Fiul Ilenei, Adrian Florin Neagu, a murit împușcat în burtă la Revoluția din Decembrie 1989. Băiatul își dorise cu ardoare să iasă în stradă și a plecat să se alăture protestatarilor, în ziua de 22 Decembrie 1989, fără știrea familiei. Mama l-a găsit apoi la morgă.

Procurorul a decis să nu se comunice informația

La fața locului au fost prezenți și angajații ISU, iar purtătorul de cuvânt al instituției a explicat și motivul pentru care nu a comunicat informația la momentul petrecerii faptei.

„În aceste situații există un procuror de caz care gestionează comunicarea, iar noi niciodată nu încurajăm astfel de cazuri. Procurorul preia comunicarea și nu este în competența noastră gestionarea acestor situații”, a declarat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Am solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov o declarație, însă răspunsul a fost lipsit de transparență: „În acest moment apreciem că nu este necesar”.

Conducerea Parchetului a invocat faptul că este vorba de o anchetă aflată încă la început, iar urmărirea penală nu este publică.

Mama eroului-copil nu și-a primit banii la timp

Un cunoscut al Ilenei Negru, Cătălin Giurcanu, a acuzat că acesteia nu i-ar mai fi intrat pensia și drepturile de pe urma morții fiului său la Revoluție.

Purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Brașov, Bogdan Naferică, a precizat, însă, că Ileana Negru a fost la sediul instituției în 16 mai 2023 să anunțe că nu i-au intrat banii nici pentru luna aprilie, nici pentru mai.

Potrivit lui Bogdan Naferică, cererea a fost soluționată cu celeritate și, în data de 23 mai 2023, banii au fost virați în cont.

Gestul Ilenei Negru amintește de cel al lui Liviu Cornel Babeș, care și-a dat foc pe pârtie în martie 1989, în semn de protest față de ororile regimului comunist.

Ileana Negru s-a incendiat la doar un kilometru și jumătate de locul în care și-a dat foc Liviu Cornel Babeș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.