Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama premierului Olandei a murit, iar Mark Rutte a fost împiedicat să o viziteze din cauza pandemiei

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că mama lui a murit recent şi că nu a putut-o vizita în ultimele săptămâni din cauza măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters.

Anunţul intervine în contextul unei polemici apărute în Regatul Unit, unde consilierul special al lui Boris Johnson Dominic Cummings este acuzat că a încălcat izolarea pentru a-şi vedea părinţii care locuiesc la 400 km nord-est de Londra, relatează Agrepres.

Citește și: BOMBĂ Viorica de la Clejani RECUNOAȘTE că fiica ei era drogată: ce a luat Margherita înainte de accident

În timpul săptămânilor care au precedat moartea mamei sale, în vârstă de 96 de ani, Mark Rutte nu a putut să o viziteze, relatează media.

Mieke Rutte-Dilling locuia de mai mulţi ani într-un azil de bătrâni din Haga. Moartea sa, care s-a produs pe 13 mai, nu are legătură cu COVID-19, potrivit media.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al lui Rutte a declarat că acesta a respectat "toate directivele" instituite în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, fără a furniza mai multe amănunte.

"Miercuri, 13 mai, mama mea scumpă, Mieke Rutte-Dilling, a murit la vârsta de 96 de ani", a anunţat într-un comunicat Mark Rutte.

În Olanda, vizitele la azilele de bătrâni au fost interzise pe 20 martie. De luni, rezidenţii unora dintre aziluri pot primi vizita unei singure persoane, o măsură care ar urma să fie extinsă pe 15 iunie la toate azilele de bătrâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.