Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mamma Mia!', unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume, va fi montat în România

dailypost.co.uk
mamma mia musical

Musicalul "Mamma Mia!", bazat pe un libret de Catherine Johnson, cu muzică şi versuri scrise de Benny Andersson şi Bjorg Ulvaeus şi creat de Judy Craymer, va fi montat anul acesta pentru prima dată în România, potrivit unui comunicat transmis News.ro.

Citeşte şi: Descoperire ŞOCANTĂ la un spital din Capitală: Un medic, găsit MORT în camera de gardă

"Mamma Mia!" este o poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată şi invită la nunta sa pe cei trei bărbaţi din trecutul mamei ei care ar putea să o conducă la altar. O poveste despre dragoste şi prietenie, despre părinţi şi copii, despre alegeri în viaţă şi despre căutarea identităţii, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA.

Lansat în 1999, la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite pe Broadway, musicalul are un succes fulminant. Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la "Mamma Mia!", s-au bucurat, au cântat, au dansat împreună cu protagoniştii spectacolului, în toate colţurile lumii.

În 2008, adaptarea pentru marele ecran bazată pe musical, cu Meryl Streep şi Amanda Seyfried în rolul mamei şi fiicei, a cucerit şi publicul de cinema, devenind un fenomen mondial în industria spectacolului.

În România, musicalul va fi o co-producţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniţi de compania Atelier Promotion pentru această producţie.

Spectacolul va fi lansat la Bucureşti după care se va juca în toate marile oraşe din România.

Prospot Doo este compania de teatru ce a pus deja în scena versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi Croaţia, producătorul general fiind Jurij Franko. Franko, schior sloven, medaliat cu argint în proba de slalom uriaş din Sarajevo la Olimpiada de Iarnă din 1984, a devenit, între timp, antreprenor în industria spectacolului şi a reuşit performanţe cu cele peste 360 de reprezentaţii în ultimii doi ani. 

Producătorul cu care Atelier Promotion va realiza "Mamma Mia!" în Romania este WonderTheatre, într-o producţie care va urmări montarea originală din Marea Britanie, dar va fi interpretată de artişti români şi va avea premiera de gală la Sala Palatului din Bucureşti în luna mai a acestui an.

Biletele vor fi puse în vânzare, in curând, pe site-urile de specialitate.

Producătorii au anunţat deja casting pentru întreaga distribuţie, un casting amplu în trei etape destinat celor care îmbină actoria cu dansul si abilităţile de cântat, coordonat de catre directorul de casting, Domnica Cârciumaru. Detalii despre casting se găsesc pe mammamiathemusical.ro, iar înscrierile se fac până pe 8 martie.

Contemporan, actual, imaginativ, inteligent, curajos, emoţionant, esenţial, imersiv, brandul de teatru WonderTheatre îşi propune să creeze entertainment şi experienţe memorabile pentru spectatorul modern pasionat de cinema, teatru şi televiziune, conectat la realitate, dornic de divertisment de bună calitate şi producţii artistice remarcabile.

Sub acest brand, echipa a produs spectacolele “Cum să distrugi o piesă?”, una dintre cele mai de succes comedii a momentului în West End şi pe Broadway, dar şi “Prenumele”, după “Le Prenom” şi “Cina de adio”, de Alexandre de la Patelliere şi Matthieu Delaporte, şi “Panică la operă!”, după Lend Me a Tenor de Ken Ludwig, comedia “Swing!/ Having Wonderful Time, Wish you were her”, în regia lui Razvan Săvescu, one man show - ul “Era ok şi la 60”  sau spectacolul “Sub pragul de sus”de Glen Berger, cu Răzvan Vasilescu.

“La aproape 3 ani de la lansarea WonderTheatre suntem bucuroşi să putem prezenta publicului din România unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume. Sperăm că spectatorii care s-au obişnuit cu producţiile noastre ambiţioase şi sofisticate în decoruri şi acţiune, dar extrem de accesibile publicului de toate vârstele, să se bucure şi de un musical emoţionant care, sunt sigur, vă va propune actori foarte talentaţi si interpretări excepţionale pe muzica uneia dintre cele mai îndrăgite trupe din toate timpurile. Mamma Mia! este o experienţă memorabilă, atât pentru creatori cât şi pentru participanţi, un prilej special de a petrece o seară minunată împreună, cântând, dansând, bucurându-se pur şi simplu de viaţă, dans şi muzică”, spune Andrei Boncea, producătorul WonderTheatre.

“Juri Franko a deschis o piaţă nouă în Balcani pentru "Mamma Mia!" şi a reuşit să producă un număr de spectacole ce a întrecut orice aşteptare a deţinătorilor licenţei "Mamma Mia!". Până acum îl apreciam pentru performanţele de campion olimpic la ski, acum mă bucur că vom lucra împreună la acest proiect neaşteptat şi vom beneficia de experienţa si know-how-ul echipei sale. Spectacolul este o premieră a genului în România, în sensul ca va fi primul musical de Broadway produs 100%  independent, care se va întinde pe o perioada de minim doi ani şi va avea peste 100 de reprezentaţii, iar ambiţia noastră este să ajungem cu această super producţie în toate marile oraşe din România. O plăcere chiar mai mare este că mă reîntâlnesc cu Andrei Boncea cu care am făcut echipă în vremuri oarecum legendare ale PRO TV. Cred cu tărie ca va fi nu doar un succes de public ci va fi foarte fun şi challenging pentru noi, producătorii”, spune Sorin Enache, producătorul Atelier Promotion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.