Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Man United și Bayern Munchen rămân fidele competițiilor UEFA

Evening Standard
UEFA

Manchester United și Bayern Munchen au declarat că își mențin angajamentul de a juca în competițiile gestionate de UEFA, după verdictul de joi al tribunalului UE, care a declarat că forul de conducere european și FIFA au încălcat legislația UE prin împiedicarea formării unei Superligi.

United a fost unul dintre cele 12 cluburi implicate în formarea Superligii desprinse în aprilie 2021, dar s-a retras din cauza presiunii fanilor, a guvernelor și a jucătorilor.

"Poziția noastră nu s-a schimbat. Rămânem pe deplin angajați să participăm la competițiile UEFA și să cooperăm pozitiv cu UEFA, Premier League și cu alte cluburi prin intermediul ECA în ceea ce privește dezvoltarea continuă a jocului european", a comunicat clubul, citat de Reuters.

Liverpool, Manchester City, Chelsea, Chelsea, Tottenham Hotspur și Arsenal au fost celelalte cinci cluburi din Premier League implicate.

La două luni după ce cele șase cluburi englezești s-au retras din proiect în 2021, acestea au declarat că vor oferi o sumă combinată de 22 de milioane de lire sterline ca "un gest de bunăvoință" pentru a merge spre binele jocului, inclusiv noi investiții pentru a sprijini fanii, fotbalul juvenil și programele comunitare.

Premier League a precizat că vor fi penalizate cu 30 de puncte în cazul în care vor încerca o mișcare similară pe viitor și fiecare dintre ele va fi amendată cu 25 de milioane de lire sterline pentru orice astfel de tentativă de desprindere.

Bayern Munchen a declarat de asemenea că este dedicată în întregime competițiilor UEFA, afirmând că ușa pentru Superligă "rămâne închisă" pentru campionii germani.

"Bundesliga este fundația lui FC Bayern, așa cum toate ligile naționale sunt fundația celorlalte cluburi de fotbal europene", a declarat directorul executiv al Bayern, Jan Christian Dreesen.

"Prin urmare, este datoria noastră și convingerea noastră profundă să le consolidăm, nu să le slăbim. Suntem, de asemenea, dedicați competițiilor europene de club sub egida UEFA."

Liga Germană de Fotbal (DFL), care organizează Bundesliga, a declarat că "susține în mod explicit modelul sportiv european și respinge competițiile din afara celor organizate de federații și ligi".

Ligue de Football Professionnel (LFP) din Franța a declarat la rândul ei că "susține fără echivoc" competițiile organizate de UEFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.