Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MÂNĂ DE FIER: După ce a BLOCAT accesul migranților construind un gard, Ungaria cere UE să suporte o parte din costuri

Agerpres - Reuters
migranti germania

Ungaria va trimite o scrisoare Comisiei Europene pentru a cere acoperirea cel puţin parţială a costurilor aferente ridicării gardului de la frontieră, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar, informează MTI. Potrivit oficialităţii ungare, presiunea migraţiei la frontierele Europei este în creştere şi acest trend va continua. ''Ar fi bine dacă poziţia Comisiei Europene s-ar schimba de la susţinerea migraţiei la susţinerea protecţiei frontierelor externe pentru că, dacă nu vrem ca Europa să fie destabilizată în timpul pandemiei şi al redresării economice, atunci avem nevoie de o protecţie eficientă a frontierelor, ceea ce presupune aprobare europeană adecvată'', a spus Gergely Gulyas, conform Agerpres.

În urmă cu o săptămână, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut că Uniunea Europeană nu va finanţa "garduri de sârmă ghimpată şi ziduri" la frontiere pentru a împiedica venirea migranţilor, aşa cum solicită douăsprezece ţări. Miniştrii de interne din Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia au scris pe 7 octombrie Comisiei Europene pentru a cere UE să finanţeze construcţia de astfel de bariere. "O barieră fizică pare o măsură de protecţie a frontierelor eficientă, care serveşte intereselor întregii UE, nu numai statelor membre aflate în prima linie", afirmau miniştrii în scrisoare.

Polonia a început să construiască un gard de sârmă ghimpată pe o parte a frontierei sale cu Belarusul. Ungaria a ridicat acest tip de barieră la frontiera cu Serbia şi Croaţia în timpul crizei din 2015 cauzate de migraţie. Slovenia a procedat similar cu Croaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.