Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna dreaptă a lui Putin amenință direct Europa cu tăierea gazelor: avem dreptul să răspundem

adevarul.ro
rusia gazprom

Vicepremierul Rusiei a declarat că țara sa are dreptul de a lua măsuri care să „reflecte" sancţiunile impuse economiei, amenințând astfel cu oprirea alimentării cu gaze a Europei.

Rusia a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale către Europa prin intermediul gazoductului Nord Stream 1, ca parte a răspunsului său la sancţiunile impuse din cauza invaziei din Ucraina, o măsură care ar putea accentua turbulenţele de pe pieţele de energie şi ar putea duce la o nouă creşterea preţurilor de consum, informează Mediafax.

Rusia are dreptul de a lua măsuri care să „reflecte" sancţiunile impuse economiei ruse, a declarat vicepremierul Alexander Novak - care este, de asemenea, responsabil cu afacerile energetice - într-un discurs televizat luni. El a precizat că nu a fost luată încă nicio decizie de închidere a Nord Stream 1, iar conducta funcţionează în prezent „la capacitate maximă", relatează Bloomberg.

Comentariile vin după o zi de oscilaţii nebuneşti pe pieţele europene de gaze, preţurile crescând la un moment dat cu aproape 80%, pe fondul temerilor legate de întreruperea livrărilor din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.