Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna dreaptă a lui Warren Buffet: Crypto este ca o 'boală veneră' și ar trebui interzisă

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Charlie Munger, vechiul vicepreședinte al Berkshire Hathaway și mâna dreaptă a lui Warren Buffet, nu are nicio problemă în a-și oferi părerile sale sincere despre criptomoneda: o urăște, conform cointelegraph.com.

Vorbind la o sesiune de întrebări și răspunsuri a acționarilor la reuniunea anuală pentru compania de ziare Daily Journal Corporation din Los Angeles, pictograma investițional în vârstă de 98 de ani a asemănat cripto cu o boală cu transmitere sexuală.

„Cu siguranță nu am investit în cripto. Sunt mândru de faptul că am evitat-o. Este ca o boală venerică.”

Munger a continuat să-și exprime disprețul față de bitcoin ( BTC ) și alte criptomonede, adăugând: „Mi-aș fi dorit să fi fost interzis imediat... Îi admir pe chinezi pentru că l-au interzis. Cred că au avut dreptate și noi am greșit să le permitem.”

Munger și Buffet nu sunt străini să critice și să minimizeze apariția criptomonedei. Buffett a ridiculizat anterior Bitcoin pentru că este un activ care „nu creează nimic”; el a numit-o „otravă de șobolan pătrat” și a spus că nu este altceva decât o „amăgire care atrage șarlatani”.

Descrierea imaginativă a criptomonedei făcută de Munger nu pare să se reflecte în noua teză de investiții a lui Berkshire Hathaway, care se atenuează din cauza expunerii la criptomonede.

Într-o depunere a titlurilor de valoare luni seara, Berkshire Hathaway a dezvăluit că și-a crescut expunerea la criptomonede prin achiziționarea de acțiuni Nubank în valoare de 1 miliard de dolari , cea mai mare bancă fintech din Brazilia, care este populară printre investitorii în criptomonede din Brazilia.

„Investiția din Nubank poate fi etichetată drept modalitatea lui Buffett de a sprijini lumea fintech/cripto fără a renunța la criticile sale față de trecut”, a afirmat Greg Waisman, co-fondator și director de operațiuni al serviciului de criptomonede Mercuryo, adăugând că Berkshire susține acum. „ecosistemul monedei digitale în mod indirect”.

Crypto Twitter a răspuns rapid la comentariile lui Munger despre activele digitale.

GmoneyNFT a spus ironia în remarcile recente ale lui Munger, în fața celor 225.000 de adepți ai lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.