Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MÂNA LUNGĂ a DNA a intrat ADÂNC în buzunarele fostei judecătoare Elena Burlan - Cum au scuturat-o procurorii de 50.000 de euro

elena burlan puscas

Curtea de Apel București a stabilit recent confiscarea specială a 48.000 de euro de la fosta judecătoare de penal de la Tribunalul București, Elena Burlan.

Această măsură vine după ce anchetatorii de la DNA au lăsat o surpriză cu dublu tăiș în dosarul său.

Mai precis, la momentul trimiterii în judecată aceștia au clasat două fapte de trafic de influență aflate în cercetare pe numele fostului magistrat, în urma cărora aceasta ar fi încasat de la rudele unor persoane cercetate pe rând 20.000, respectiv 28.000 de euro

Deși scăpată de acuzațiile penale, care s-ar fi prescris, procurorii DNA au cerut la momentul trimiterii sale în judecată confiscarea specială extinsă a cestor două sume de bani.

În cadrul unui dosar separat Curtea de Apel București a dezbătut această solicitare făcută de procurorii DNA la momentul trimiterii în judecată.

„Încheierea F/CP din 7.11.2019 - În baza art. 549/1 alin. 5 lit. b Cod de procedură penală admite propunerea P.Î.C.C.J.-S.I.I.J. și dispune confiscarea sumelor de 20.000 de euro și respectiv 28.000 de euro de la intimata Burlan Pușca? Elena. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 07.11.2019”, se arată în minuta instanței.

Lăsa agresori violenți în libertate

Procurorii DNA notau la momentul trimiterii acesteia în judecată că în contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârșirea unor infracțiuni săvârșite cu violență (tentativă de omor calificat, șantaj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice), magistratul ar fi primit, în perioada iunie 2009 - februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpați și rude ale unora dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro.

Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu și alți 30.000 de euro pentru a dispune pronunțarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei față de toți cei nouă inculpați judecați.

Lăsați cu pedepse cu suspendare în dosar de violență

În legătură cu o a doua cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu și alți 15.000 de euro pentru a dispune pronunțarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei față de patru din cei cinci inculpați judecați.

Referitor la cel de-al cincilea inculpat, deși minor la data săvârșirii infracțiunii pentru care a fost judecat, inculpata a pronunțat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat.

Ulterior, în ambele cauze magistrații Curții de Apel București au admis apelurile parchetului și au pronunțat pedepse cu executare față de autorii infracțiunilor de tentativă de omor calificat, pedepse cuprinse între 5 și 8 ani.
În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpatei Burlan-Pușcaș Elena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.