Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Institutului 'Marius Nasta', Beatrice Mahler, AVERTISMENT înainte de Crăciun: În decembrie, riscul infectărilor crește

Sanador
izolare coronavirus

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că decembrie este o lună "de risc" în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, având în vedere evenimentele care au loc în această perioadă.

"În luna decembrie au fost şi vor fi mai multe momente care pot să ducă la creşterea numărului de infecţii. Dacă vorbim de vacanţa de 1 decembrie care tocmai s-a încheiat, aici, într-adevăr, dacă regulile nu au fost respectate şi distanţarea şi măsurile de igienă recomandate au fost poate trecute cu vederea în anumite momente, ne aşteptăm ca în următoarele două săptămâni să avem o creştere a numărului de infectări. Un alt moment extrem de dificil sau un moment extrem de sensibil, aş putea spune, este momentul alegerilor, pentru că, sigur, este un drept, trebuie să-l exercităm, este bine să ne exercităm acest drept, dar, în acest an, măsurile pe care le aplicăm atunci când vine vorba despre igienă personală trebuie să fie stricte. Dacă vom fi tot timpul prezenţi în momentul în care mergem către secţiile de votare, vom dezinfecta mâinile, vom purta masca corect şi vom păstra distanţa faţă de cei din jur, cu siguranţă riscul de infecţie este unul redus", a explicat medicul.

În opinia sa, sărbătorile de iarnă ar trebui petrecute în acest an "în familia restrânsă".

Citește și: Horoscopul de alegeri cu președintele Klaus Iohannis. Sfatul pentru fiecare zodie

"Urmează sărbătorile de iarnă, sărbători pe care, de obicei, le petrecem în familie sau între prieteni. Probabil că anul acesta va trebui să le petrecem în familia restrânsă. Din punctul de vedere al evenimentelor pe care le parcurgem în luna decembrie şi al interacţiunii sociale, da, luna decembrie este o lună la risc pentru infecţia SARS-CoV-2, pentru că pornim de pe un platou destul de ridicat, avem un număr mare de infectări în acest moment, un număr de infectări care aduce, la rândul lui, un număr mare de pacienţi cu forme critice, un număr mare de pacienţi care, probabil, vor avea nevoie de un pat în spital", a precizat managerul Institutului "Marius Nasta".

Mahler a afirmat că îşi doreşte ca în această lună să se modifice procedura de testare şi să se folosească teste rapide pentru a putea fi izolate cât mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

"Mi-aş dori ca în acest decembrie să modificăm procedura de testare, să aplicăm testele rapide şi să putem depista cât mai multe cazuri, pentru a le izola", a transmis ea.

Managerul Institutului "Marius Nasta" a subliniat necesitatea purtării corecte a măştii de protecţie, dezinfectării dese a mâinilor, păstrării distanţei fizice faţă de alte persoane.

"Trebuie mare prudenţă atunci când ieşim din casă, trebuie să purtăm corect masca de protecţie, trebuie să evităm să ne apropiem de persoanele din jurul nostru, nu pentru că ele ar fi bolnave, ci pentru că s-ar putea ca noi să fim bolnavi şi să riscăm să îi îmbolnăvim pe ei. Trebuie să dezinfectăm frecvent mâinile mai ales atunci când atingem suprafeţe comune, chiar şi clanţa de la secţiile de votare, chiar şi pixul sau ştampila de vot. Este foarte important ca dezinfecţia mâinilor să se facă cu substanţe pe bază de alcool care să fie lăsate pe mână până în momentul în care mâna se usucă", a evidenţiat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.