Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: Nu ai de ce să suni la ambulanţă când ai o căpuşă pe piele

www.kfetele.ro
alis grasu

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: Nu ai de ce să suni la ambulanţă când ai o căpuşă pe piele

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, medicul Alis Grasu, a explicat că o căpuşă pe piele, o unghie tăiată prea scurt sau chiar şi un umăr luxat, nu sunt urgenţe pentru a solicita intervenţia ambulanţei, pentru că pacientul poate singur să se deplaseze la cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgenţe. Medicul a explicat că sunt şi persoane care sună şi de două ori pe zi, însă cazurile sunt prioritizate.

”Nu ai de ce să suni la ambulanţă când ai o căpuşă pe piele. Te duci la cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgenţe, cameră de gardă, de chirurgie şi rezolvi problema căpuşei. Acea căpuşă nu îţi pune viaţa în pericol imediat şi nici nu te împiedică să te deplasezi. Atunci când ai o unghie încarnată, când ţi-ai tăiat unghiile prea adânc şi te doare, nu este un motiv să suni la ambulanţă. Când ai o candidoză vaginală şi ai prurit intens la 3 dimineaţa, nu este un motiv să vină ambulanţa de urgenţă. O luxaţie de umăr, nici măcar aceea nu este un motiv, pentru că te poţi deplasa. Îţi imobilizezi cu grijă braţul şi te deplasezi la cel mai apropiat spital unde există ortopedie şi unde problema ta va fi rezolvată”, a declarat dr. Alis Grasu, la Medika TV, potrivit news.ro.

Alis Grasu a explicat că sunt şi persoane deja cunoscute, care solicită intervenţia ambulanţei şi de două ori pe zi

”Sunt şi acele persoane care sună compulsiv la ambulanţă, care au acele solicitări abuzive. Sunt câteva persoane care sunt cunoscute, care sună zilnic, uneori şi de două ori pe zi, pentru tulburări psihice, pentru atacuri de panică, ca să îşi măsoare tensiunea şi consideră că trebuie să te duci de fiecare dată ca la orice urgenţă majoră.

Noi nu îi putem refuza, încercăm să prioritizăm cât mai corect astfel încât să protejăm urgenţa de cod roşu şi asta se face printr-un sistem de teletriaj pe care îl perfecţionăm în fiecare etapă”, a precizat Alis Grasu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.