Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul SJU Covasna: 'Toate cele 8 decese înregistrate în judeţ cu COVID-19, cauzate primordial de alte patologii'

Time of Israel
test coronavirus COVID

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat joi că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna au murit opt persoane diagnosticate cu COVID-19, însă toate decesele au fost cauzate, în principal, de alte boli şi nu de infecţia cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări adresate de un consilier judeţean, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean desfăşurate online, Andras Nagy Robert a precizat că cele opt persoane aveau diferite patologii asociate, cum ar fi insuficienţă renală, boli cardiace sau neurologice grave, iar infecţia cu SARS CoV-2 le-a complicat situaţia.

"În opinia mea, decesele, în toate situaţiile, au fost primordial cauzate de starea agravată a bolilor asociate şi nu de COVID (...) Cauza principală rezidă din alte patologii", a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că în Spitalul Judeţean, singurul din judeţul Covasna care tratează bolnavi COVID-19, sunt internaţi la ora actuală şase pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirus şi 46 de pacienţi testaţi pozitiv, dintre care unul se află în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

"Nu suntem suprasolicitaţi. E bine că nu s-a escaladat situaţia de criză cum a fost în alte ţări ale lumii. Putem spune că cei care au spus că nu e nevoie de atâta pregătire în spitale au avut dreptate şi e bine că au avut dreptate, dar dacă nu ne pregăteam, iar lucrurile ar fi stat diferit, atunci am fi avut de suferit", a mai spus acesta.

Andras Nagy Robert a făcut un apel către cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte în continuare măsurile dispuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului.

"În estimarea noastră, ne aşteptăm ca, nu semnificativ, dar să fie o creştere în ce priveşte numărul cazurilor în perioada ce urmează, după relaxarea acestor măsuri de distanţare socială şi restricţiilor de circulaţie a cetăţenilor. Apelul nostru către locuitori este ca în perioada ce urmează, de relaxare, să aibă grijă, să respecte măsurile valabile până acum, să aibă grijă de sănătatea lor şi de sănătatea altora. Trebuie conştientizat faptul că dacă în perioada următoare nu vom respecta regulile minime de grijă, atunci această perioadă de două luni de zile care a trecut o putem arunca la gunoi, practic a fost degeaba. Relansările trebuie să fie cu grijă, trebuie să fie cu calm şi gândire prealabilă din partea tuturor (...), să nu ajungem din nou, din cauza creşterii numărului de cazuri, în situaţia de astăzi sau de ieri", a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.