Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din București: Cresc rapid cazurile de gripă severă, inclusiv la pacienți tineri, fără alte boli

sfatulmedicului.ro
febra q raceala gripa

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase si Tropicale "Dr. Victor Babeş" din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat că, pe lângă cazurile de COVID, cadrele medicale se confruntă şi cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de gripă, şi mai ales gripă severă, precizând că sunt cazuri la pacienţi tineri, aparent fără alte boli, dar şi nevaccinaţi.

Simin Aysel Florescu a fost întrebată, marţi, la Prima News, dacă România ar trebui să decidă testarea cetăţenilor chinezi care vin în ţara noastră.

“Nu cred că îşi are rostul pentru că istoria ultimilor doi ani şi ceva ne-a arătat cât de rapid se răspândeşte această boală. Nu ar face decât să mai încetinească puţin răspândirea. În acest moment nu văd necesitatea testării cuiva pentru că gradul de contagiozitate, de transmisibilitate al noilor tulpini, începând de la Omicron şi toate cele care vor mai deriva din el este atât de mare încât, practic, nu poate fi oprită. Nicio testare, nicio izolare nu poate opri acest ritm infernal de răspândire a tulpinilor noi de COVID”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Întrebată care este cea mai mare teamă profesională – COVID sau gripă, Simin Aysel Florescu a răspuns: “Faţă de amândouă pentru că în acest sezon, pe lângă COVID-ul cu care ne-am obişnuit deja, avem de-a face şi cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de gripă şi mai ales de gripă severă. Asta e ceea ce ajunge la spital cu precădere. Inclusiv cazuri la pacienţi tineri, fără alte boli aparent, bineînţeles nevaccinaţi. Aşa că toate aceste cazuri care au apărut mult mai devreme decât ştiam noi, adică au apărut încă de la începutul lunii decembrie, de obicei apăreau pe la sfârşitul lunii ianuarie şi deja suntem într-o creştere accelerată a numărului cazurilor de gripă, care ne cam dau de furcă pentru că este foarte greu să separi toţi aceşti pacienţi care sunt cu gripă, care sunt cu infecţie SARS-COV-2, care sunt cu altă grupă de afecţiuni având în vedere gradul foarte mare de contagiozitate al lor. Deci pentru noi un număr foarte mare de cazuri în acest moment şi de gripă şi de COVID ne-ar da foarte mari bătăi de cap în ceea ce priveşte asistenţa medicală în spital”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.