Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul spitalului Victor Babeș: 'Oameni tineri, sănătoși, au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit târziu la spital'

Spitalul Victor Babeș
Simin Aysel Florescu

Problemele create de valul 4 și de mutația Delta a noului coronavirus stârnesc foarte multe îngrijorări, după ce la spitalul "Victor Babeș" din Capitală în ultimele zile s-au înregistrat patru decese ale unor bărbați cu vârste de 32, 37, 53 și 62 de ani, toți nevaccinați și fără comorbidități.

  • "Din păcate, este un lucru absolut dramatic, nu numai îngrijorător, pentru că este vorba despre pacienți care aveau familii tinere, copii mici, care nu aveau niciun fel de boli cunoscute și nimic din cele pe care să le putem diagnostica noi, erau deci niște oameni sănătoși, și care au murit cu zile din cauza acestei boli din simplu motiv pentru că nu erau vaccinați și, în al doilea rând, pentru că au venit la spital foarte târziu din momentul în care a debutat simptomatologia bolii. Au venit către ziua a zecea de le debut, lucru care face sarcina noastră aproape imposibilă", a declarat luni, la Antena 3, managerul spitalului, conf. dr. Simin Aysel Florescu.
  • "Deja, în mai multe țări ale lumii se vorbește despre cazuri la copii, în afară de cele la adulții tineri pe care le vedem noi deocamdată. Este vorba de o tulpină care, din fericire, este încă acoperită de vaccinurile existente. Avem armele cu care să luptăm împotriva acestei tulpini - de ce nu le folosim? Aceasta este întrebarea și stupefacția noastră, a doctorilor", a mai spus medicul.

Ea a adăugat că jumătate din paturile de la spital sunt din nou ocupate cu pacienți Covid.

Întrebată dacă a văzut ca medic vreun pacient cu o evoluție dezastruoasă care să fi regretat că nu s-a vaccinat, dr. Simin Florescu a răspuns: "Din păcate, la cei care au ajuns să decedeze prin COVID n-au mai apucat să-și exprime această opțiune, dar am auzit din partea familiilor aceste remarci și aceste regrete care erau mult prea tardive".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.