Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul 'Victor Babeș': E vremea dictaturii medicale

The Local Italy
spital coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” din București, Emilian Imbri, spune că populația ar trebui să aibă mai multă încredere în sfaturile medicilor.

„Nu vom fi niciodată speriați, că altfel se va duce totul de râpă, dar suntem îngrijorați. Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește. Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta.

Dar! A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini. S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital.

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață, că să ne strângem în brațe și să tragem o horă.

Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală", a declarat Emilian Imbri la Digi24.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.