DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mănăstirea bucureșteană Antim donează obiecte ale Părintelui Sofian Boghiu pentru 'Galeria marilor duhovnici și teologi' de la Ateneul Național Iași

Facebook / Andrei Apreotesei
obiecte Părintele Sofian Boghiu, Mănătirea Antim

Mănăstirea bucureșteană Antim a oferit Ateneului Național Iași, pentru „Galeria marilor duhovnici și teologi”, obiecte care au aparținut părintelui arhimandrit Sofian Boghiu, potrivit Basilica.ro

Părintele Sofian a fost stareț al Mănăstirii Antim timp de aproape 50 de ani.

Mănăstirea a donat o Însemnare pe care a scris-o de mână părintele Sofian Boghiu în 9 martie 1983 și o fotografie în care marele duhovnic apare alături de Patriarhul Justinian Marina.

Însemnarea face referire la o descoperire făcută în timpul lucrărilor de renovare la turla mănăstirii, în urma cutremurului din 1977. Părintele Sofian nota că în zidăria turlei s-au găsit două bârne din stejar, dintre care una „carbonizată pe jumătate”. Se crede că bârnele ar fi din construcția inițială, încă de pe timpul Sfântului Antim Ivireanul, dar nu s-a aflat când și în ce împrejurări a avut incendiul care le-ar fi ars.

Citește și: Economistul-șef BNR propune tăierea salariilor bugetarilor cu 20%: Înghețarea nu ar fi suficientă în 2021

„Unul dintre cele mai frumoase daruri primite pentru galeria marilor duhovnici și teologi din cadrul Salonului Marilor Români”, a scris pe Facebook managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei.

Ateneul Național Iași a deschis la finalul anului trecut Salonul Marilor Români în cadrul căreia dorește să organizeze și o galerie pentru marii duhovnici și teologi. Salonul poate fi vizitat online.

Expoziția cuprinde obiecte originale, acte de cancelarie, manuscrise sau scrisori ce au aparţinut unor români reper din istoria modernă a ţării noastre sau poartă scrisul ori dedicaţia olografă a acestora.

Între cele peste 60 de imagini poți vedea o scrisoare semnată de Gala Galaction (Preotul Grigore Pișculescu), dar și o carte poștală cu text olograf aparținând Părintelui Nicolae Steinhardt.

Ateneul Național din Iași este prima instituție de cultură din România care deține o capelă proprie, destinată artiștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.