Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea Chirilovca a primit o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

basilica.ro
Mănăstirea Hadâmbu

Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Naşterea Maicii Domnului” – Chirilovca, raionul Floreşti, din Episcopia de Bălţi, a primit marți o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi.

După ce a făcut un popas la Biserica „Înălțarea Domnului” din Florești, delegaţia ieșeană a fost întâmpinată la Chirilovca de Preasfinţitul Părinte Antonie, informează Mănăstirea Hadâmbu.

A urmat o procesiune în jurul bisericii, apoi a fost oficiat Acatistul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, alcătuit de Arhiepiscopul Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor, scrie Basilica.ro.

PS Antonie a mulţumit arhimandritului Nicodim Gheorghiţă pentru darul oferit Mănăstirii Chirilovca şi Episcopiei de Bălţi, făcând referire la minunile pe care Maica Domnului le săvârşeşte în viaţa oamenilor. În acelaşi timp, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Părintele Mitropolit Teofan, pentru dragostea pe care o arată mereu faţă de fraţii de peste Prut.

Preasfinţia Sa a menţionat că viitoarea catedrală a Episcopiei de Bălţi o va avea ocrotitoare pe Maica Domnului. La rândul său, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a încurajat obştea Mănăstirii Chirilovca, așezământ monahal reînființat de curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.