Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea Mont-Saint-Michel a fost redeschisă integral publicului după lucrări de restaurare

unesco

Mănăstirea abaţiei Mont-Saint-Michel, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Franţa, s-a redeschis integral publicului după ce a fost închisă parţial pentru restaurare, au informat miercuri surse din cadrul Centrului monumentelor naţionale (CMN), preluate de AFP.

Lucrările de restaurare, în valoarea de două milioane de euro, nu au permis vizitatorilor accesul la impresionantele ferestre ale mănăstirii. Terasa dinspre vest, care oferă cea mai bună perspectivă asupra Canalului Mânecii, nu a fost restaurată şi a rămas deschisă publicului. Ansamblul arhitectural al abaţiei Mont-Saint-Michel face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Grădina mănăstirii va fi finalizată abia în ''primăvara lui 2018'', precizează CMN, instituţia care administrează abaţia. Un sfert din galeriile acestei mănăstiri gotice din secolul al XIII-lea, ''unice în lume'' pentru faptul că este situată la 80 de metri înălţime, ''între cer şi mare'', a rămas deschisă publicului, conform Agerpres. Lucrările de restaurare demarate la începutul anului 2017 au vizat în principal refacerea etanşeităţii porţiunii aflate deasupra sălii cavalerilor unde câteva bolte au fost afectate de igrasie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.