Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea Nechit a primit un fragment din moaștele sfântului Simeon, care L-a ținut în brațe pe Mântuitorul Hristos

inaltarea domnului Iisus Hristos

Mănăstirea Nechit din jud. Neamț a primit fragmente din moaștele sfinților Simeon (care l-a ținut în brațe pe Hristos Domnul), Serafim de Sarov și din ale Sfintei Iuliana din Lazarevo. Moaștele au fost așezate spre închinare credincioșilor în biserica așezământului monahal în prima zi a anului, vineri, 1 ianuarie 2021.

Momentul a fost marcat printr-un scurt ceremonial religios, potrivit basilica.ro.

Citește și: BREAKING DNA începe anul în FORȚĂ: contract NOU pentru INTERCEPTĂRI

În faţa turnului confesor al aşezării monahale a început rânduiala procesiunii prin citirea Acatistului Sfântului şi Dreptului Simeon. Sfintele racle au fost purtate în jurul Bisericii cu hramurile „Schimbarea la Faţă” şi „Sfinţii Zenovie şi Zenovia”.

În dreptul Sfântului Altar, unde se află mormântul proinstareţului Zenovie Ghidescu, ctitorul Mănăstirii Nechit, au fost înălţate rugăciuni pentru odihna sufletelor celor mutaţi în lumea veşniciei. În lăcaşul de cult a fost oficiat Paraclisului Sfântului şi Dreptului Simeon.

În omilia sa, Arhimandritul Zenovie Grigore a evocat viaţa Sfântului Simeon, pe care l-a numit un om plin de Duh Sfânt, drept și evlavios. Părintele stareţ şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei ce au întreprins demersurile necesare aducerii sfintelor racle în aşezarea monahală pe care o păstoreşte.

La 40 de zile după naştere, Pruncul Iisus a fost adus la templu din Ierusalim de Fecioara Maria şi Dreptul Iosif, după obiceiul Legii vechi. Atunci Sfântul Simeon, îndemnat de Duhul Sfânt, a luat în mâini pe Domnul şi a zis: „Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta“. El a prorocit despre pătimirea lui Hristos şi despre răstignirea Lui, spunând că va trece prin sufletul Născătoarei de Dumnezeu sabia mâhnirii şi a necazului, când va vedea pe Fiul său răstignit pe Cruce.

Sfintele moaşte fost dăruite Mănăstirii Nechit şi au ajuns din Cipru cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Athanasie de Limassol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.