Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâncare expirată și condiții mizere. Poliția Capitalei, dosar penal în cazul celor 25 de bătrâni găsiţi într-un centru neautorizat din Sectorul 6

breaking news

Cei 25 de vârstnici găsiți într-un centru de bătrâni care funcţiona fără autorizaţie în Sectorul 6, în condiţiile de cazare improprii, cu mizerie și alimente expirate sunt evaluați medical, iar Poliția Capitalei anunță dosar penal.

Secția 20 Poliție a fost sesizată, marți, de către un bărbat, că la o adresă din Sectorul 6 funcționează un centru de bătrâni fără autorizație.

Echipa de control a constatat că nu ar fi respectate normele igienico-sanitare, condițiile de cazare ar fi improprii, iar hrana oferită nu ar respecta normele legale impuse (inclusiv alimente expirate) - fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor vulnerabile.

Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic, informează Poliţia Capitalei.

În plus, azilul respectiv nu ar fi avut un punct de lucru declarat și nu ar fi deținut autorizație de funcționare.

Cele 25 de persoane găsite în acest centru de bătrâni sunt în evaluare medicală de către medici și asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD București și vor fi mutate.

„În acest caz, se constituie și dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.