Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mâncarea în desenele lui Fellini', video-expoziție cu 19 desene ale regizorului italian

www.adevarul.ro
Federico Fellini

O video-expoziție cu desenele lui Fellini, intitulată „Mâncarea în desenele lui Fellini”, poate fi vizionată până duminică, în cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene 2021, informează Institutul Italian de Cultură din București, anunță MEDIAFAX.

Video-expoziția este realizată cu ocazia centenarului nașterii Maestrului Federico Fellini și a celei de-a cincea ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, de Regiunea Emilia-Romagna, în colaborare cu Cinemateca din Rimini și Casa Artusi, și cuprinde o selecție de opere din bogata activitate grafică a marelui regizor.

Federico Fellini a creat de-a lungul vieții mii de desene. Pentru el, desenul era un fel de obsesie compulsivă, care a început la vârsta de 15 ani și nu a încetat niciodată.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Filmarea prezintă 19 desene, realizate în diferite momente ale carierei sale, aproape toate schițate la masa, pe hârtie sau pe șervețele de pânză, majoritatea fiind incluse în cartea sa „Libro dei sogni” („Cartea viselor”), un jurnal oniric pe care l-a ținut timp de aproape treizeci de ani și care este expus în prezent la Museo della Città di Rimini.

Filmul va fi disponibil pe pagina de Facebook a Institutului Italian de Cultura din București în perioada 23-29 noiembrie, când se desfășoară Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.