Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester City se confruntă cu riscul expulzării din Premier League

calcioefinanza.it
manchester city

Echipa engleză de fotbal Manchester City ar putea fi „expulzată" din Premier League. Comisia care a dedus punctele lui Nottingham Forest confirmă o potențială pedeapsă pentru încălcări majore ale regulamentului de fair play financiar. Campioana Angliei se confruntă cu 115 acuzații, potrivit Mediafax.

Campionii din Premier League, Manchester City și rivalii de la Chelsea, au fost avertizați că ar putea fi dați afară din prima ligă engleză dacă vor fi găsiți vinovați de încălcarea regulilor Financial Fair Play.

City se confruntă cu 115 acuzații, iar cazul lor va fi audiat în toamnă. Chelsea ar putea, să se confrunte cu probleme similare din cauza cheltuielilor exagerate, dacă nu vor face vânzări importante în această vară.

Comisia care i-a retras în această săptămână patru puncte lui Nottingham Forest pentru încălcarea regulilor privind profitul și sustenabilitatea a precizat în cele 52 de motive scrise tipul de sancțiuni aplicabile pentru probleme mai grave, după cum a relatat The Sun.

Robert Glancy KC, specialistul în drept sportiv Mark Hovell și expertul în contabilitate Steve Holt au scris că pedepsele disponibile „variază de la un avertisment până la expulzarea din Premier League".

Cei trei au mai afirmat: „În cazul în care o încălcare a regulilor este minoră, atunci va fi de competența altor comisii să determine dacă orice deducere de puncte este necesară, adecvată sau proporțională.

„Dar dacă încălcarea este descrisă în mod corespunzător ca fiind "majoră", atunci se poate întâmpla ca o sancțiune foarte severă, cum ar fi expulzarea, să fie mai potrivită."

Vestea deducerilor pentru Everton și Forest i-a determinat deja pe unii comentatori să sugereze că City ar putea fi lovită dur dacă va fi găsită vinovată.

Fostul fundaș al lui Liverpool și comentator de televiziune Jamie Carragher a afirmat că City ar putea „sfârși în National League North", în timp ce boxerul și fanul lui Everton, Tony Bellew, a calificat situația actuală drept „o rușine" și a indicat că Cityzens va fi retrogradată în Conference.

Managerul lui City, Pep Guardiola, a insistat că clubul său este nevinovat de acuzații și a promis că va rămâne în funcție chiar dacă clubul va fi sancționat și retrogradat în League One.

S-a sugerat că City ar putea fi, de asemenea, deposedată de trofee dacă va fi găsită vinovată, dar este posibil ca formația din Manchester să mai câștige și alte trofee înainte de audierea cazului lor, deoarece rămâne în cursa pentru Premier League, FA Cup și Liga Campionilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.