Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester City va dezveli statui ridicate în onoarea foştilor săi jucători David Silva şi Vincent Kompany

https://www.worldfootball.net/
David Silva

Clubul englez de fotbal Manchester City va dezveli statui ridicate în onoarea foştilor săi jucători David Silva şi Vincent Kompany, lângă Etihad Stadium, înaintea meciului de pe teren propriu cu Arsenal, programat sâmbătă, în Premier League, a anunţat clubul, luni, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Mijlocaşul spaniol David Silva, care a ajutat-o pe City să câştige patru titluri în Premier League şi două Cupe ale Angliei, s-a despărţit anul trecut de club şi a plecat la Real Sociedad. Silva, care este considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din istoria clubului, a strâns 436 de apariţii la City, potrivit agerpres.ro.

Fostul fundaş belgian şi căpitan Vincent Kompany a plecat de la City în 2019, după ce a evoluat 11 ani la clubul din Manchester. El este acum antrenorul echipei Anderlecht. Kompany a câştigat cu City patru titluri de campion, două Cupe ale Angliei şi două Cupe ale Ligii.

O a treia statuie, în onoarea golgheterului all-time al clubului, argentinianul Sergio Aguero, care a plecat această vară la FC Barcelona, după zece ani, va fi dezvelită în 2022.

''Decizia de a onora aceşti trei jucători a avut la bază contribuţia lor fără comparaţie pe care au avut-o la transformarea clubului în cei 31 de ani adunaţi de ei'', se arată în comunicatul clubului.

De menţionat că statuile sunt opera sculptorului Andy Scott, care nu i-a putut întâlni pe Kompany şi Silva decât virtual în perioada de lockdown din pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.