Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandat de arestare în SUA împotriva fiului unui ministru francez

sua inchisoare

Thomas Fabius, fiul ministrului francez al afacerilor externe, face obiectul unui mandat de arestare în Statele Unite dupa o noapte petrecuta la Las Vegas, în cursul careia a prezentat la cazinouri cecuri fara acoperire în valoare de 3,5 milioane de dolari.

Mandatul de arestare împotriva francezului de 33 de ani nu este international, ci se aplica doar pe teritoriul american, a declarat joi pentru AFP un purtator de cuvânt al procurorului din comitatul Clark (statul Nevada), unde se afla asa-zisa 'capitala a pacatului'. În mandatul de arestare, semnat de judecatorul William Kephart în mai 2013, se mentioneaza ca 'statul Nevada declanseaza urmarirea lui Thomas Emmanuel Fabius'. Asa încât fiul cel mare al ministrului francez de externe risca sa fie arestat daca vine în Statele Unite, a precizat purtatorul de cuvânt.

Thomas Fabius a avut mari datorii la joc în noaptea de 15 spre 16 mai 2012, potrivit saptamânalului Le Point, care a lansat stirea. În aceeasi zi, 16 mai 2012, Laurent Fabius era numit oficial sef al diplomatiei franceze. Jucator împatimit si personalitate controversata, Thomas Fabius a fost acuzat în trecut ca risipeste multe milioane în cazinouri.

Potrivit sesizarii oficiale, înregistrate în aprilie 2013 si din care AFP a obtinut joi o copie, Thomas Fabius a fost cuprins de febra cumpararii de jetoane de cazino, pe care le-a platit cu cecuri. Utilizând un carnet de cecuri al bancii italiene Banca Monte dei Paschi di Siena, el a prezentat trei cecuri la ordin la hotelul-cazino de lux The Palazzo: de 200.000 de dolari, 409.000 de dolari si al treilea de un milion de dolari.

La Aria Resort & Casino, un alt complex de jocuri, cu camere luxoase, pasionatul de ruleta a dat cinci cecuri, de aceasta data dintr-un carnet al bancii Société Générale: doua de 300.000 de dolari, doua de 100.000 de dolari si ultimul, de 200.000 de dolari. În sfârsit, la cazinoul Cosmopolitan of Las Vegas, Thomas Fabius a lasat un cec de 900.000 de dolari, 'stiind ca acesta nu va fi încasat la prezentare', se arata în sesizarea oficiala.

Prejudiciul total se ridica la 3,509 milioane de dolari.

Justitia americana nu este prima care îl ia în vizor pe Thomas Fabius, al carui stil de viata luxos nu corespunde cu veniturile pe care i le-ar aduce firma sa de consulting. El este vizat, alaturi de alte persoane, de o investigatie judiciara declansata în Franta în iunie 2013 pentru fals, escrocherie si spalare de bani. Ancheta a fost deschisa pentru a lamuri marile miscari de fonduri care au trecut prin conturile fiului ministrului afacerilor externe.

Thomas Fabius a atras atentia cumparând în 2012, cu 7 milioane de euro, un apartament la Paris, tranzactia facând obiectul unei sesizari la unitatea de informatii financiare Tracfin.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.