Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănescu - întâlnire cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi; el a mulţumit pentru cooperarea legată de Centrul de la Timişoara

B1.ro
ramona manescu

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut joi o întrevedere cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, în marja segmentului de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care a avut loc la New York.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES, ministrul român "a exprimat apreciere faţă de eforturile Înaltului Comisar de mobilizare a comunităţii internaţionale în vederea identificării de soluţii durabile pentru gestionarea fluxurilor de refugiaţi, precum şi pentru cooperarea excelentă pe care acesta o are cu ţara noastră".

În ceea ce priveşte angajamentul României pentru asigurarea protecţiei refugiaţilor, în calitate de stat donator emergent şi promotor al agendei umanitare, şefa diplomaţiei române a arătat că România a contribuit constant la eforturile întreprinse la nivel european şi internaţional pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor. Ea a menţionat, în acest sens, activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara care, în cei 11 ani de la înfiinţare, a oferit asistenţă continuă pentru refugiaţi, mai arată MAE.

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, şi-a exprimat gratitudinea şi a mulţumit pentru cooperarea exemplară cu ţara noastră legată de Centrul de la Timişoara, primul de acest fel din lume şi care se bucură de vizibilitate la nivel internaţional. A fost abordată şi organizarea, în premieră, pe 17 şi 18 decembrie, la Geneva, a Forumului Global pentru Refugiaţi, la un an de la adoptarea Compactului Global privind Refugiaţii, care va oferi un prilej unic pentru mobilizarea angajamentelor/contribuţiilor, la nivel internaţional, pentru îndeplinirea obiectivelor acestuia.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra dosarului migraţiei la nivelul Uniunii Europene.

În acest context, ministrul Afacerilor Externe l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va continua să susţină importanţa dimensiunii externe a migraţiei, cu accent pe combaterea la sursă a cauzelor migraţiei ilegale.

La rândul său, Înaltul Comisar ONU a apreciat aportul României în cadrul eforturilor de solidaritate şi partajare a responsabilităţii la nivel european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.