Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevră a Guvernului în cazul redeschiderii pieţelor: Orban a contestat pe ascuns la CCR legea (surse)

F. P.
Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

În timp ce afirmă că analizează posibilitatea dereschiderii pieţelor, premierului Ludovic Orban omite un detaliu cricial. Surse guvernamentale precizează pentru STIRIPESURSE.RO că Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituţională legea, iar Parlamentul nu a fost încă informat.

Aceasta ar fi şi explicaţia declaraţiei preşedintelui Iohannis referitoare la faptul că legea nu ar fi la Cotroceni, deşi Parlamentul a trimis-o încă de pe 12 noiembrie. Sesizarea ar fi fost transmisă de Guvern către CCR săptămâna trecută.

Chiar dacă regulamentul Camerei Deputaţilor prevede un termen de două zile între adoptarea în regim de urgenţă şi trimiterea legii la promulgare, tocmai pentru a dat timp parlamentarilor şi guvernului să formuleze o eventuală sesizare la CCR, Curtea a stabilit că sesizările de neconstituționalitate a unei legi pot fi depuse oricând între data adoptării de către Parlament și data promulgării de către Președintele României.

"Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, așa cum sunt definite potrivit dispozițiilor art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială și a măsurilor de protecție sanitară", se arată în Articolul II al legii.

Klaus Iohannis a declarat, după adoptarea legii în Parlament, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern. Președintele a acuzat în acest sens PSD, pentru că a propus deschiderea piețelor din motive politicianiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.