Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre militare în peninsula coreeană. Regimul de la Phenian răspunde cu rachete balistice la vizita unui submarin american

telecomstechnews.com
racheta coreea de nord

Coreea de Nord a tras două rachete balistice în mare, în largul coastei sale estice, luni seara târziu, la câteva ore după ce un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns la o bază navală din Coreea de Sud, relatează Reuters, conform news.ro.

Anunţul a venit de la Ministerul Apărării din Seul, dar şi Ministerul Apărării din Japonia a raportat, de asemenea, lansarea a ceea ce a spus că ar putea fi o rachetă balistică de către Coreea de Nord.

Presa japoneză a declarat că este posibil să fi fost lansate chiar mai multe rachete, citând în acest sens o sursă guvernamentală japoneză.

Informaţiile vin pe fondul unor tensiuni sporite în peninsula coreeană, în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite iau măsuri pentru a spori pregătirea militară împotriva programului de înarmare al Coreei de Nord prin desfăşurarea de mijloace militare strategice americane. Coreea de Nord a reacţionat cu furie, afirmând că o astfel de desfăşurare ar putea îndeplini criteriile pentru utilizarea armelor nucleare.

Anterior, luni, un submarin american cu propulsie nucleară a intrat într-o bază navală din insula Jeju, în sudul Coreei de Sud, pentru a încărca echipamente militare în timp ce se afla într-o misiune operaţională nespecificată, a declarat marina sud-coreeană.

În weekend, Nordul a tras mai multe rachete de croazieră în mare, în largul coastei sale vestice.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete balistice, de data aceasta după ce un submarin american înarmat nuclear a sosit într-un port sud-coreean pentru prima dată din anii 1980.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.