Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre navale americane prevăzute în vestul Pacificului

nave armata razboi naval portavion

Trei portavioane de atac americane vor efectua manevre militare în partea de vest a Pacificului în zilele următoare, a relatat luni agenţia de presă Reuters, citând patru responsabili de la Washington, sub rezerva anonimatului, scrie agerpres.ro

Aceste exerciţii ale armatei americane intervin în contextul în care Donald Trump a început duminică un turneu de 12 zile în Asia, pe fondul tensiunilor extrem de ridicate între Washington şi Phenian. 

La manevre vor participa portavioanele USS Nimitz, Ronald Reagan şi Theodore Roosevelt, ce vor fi însoţite de grupurile lor navale şi a căror ultimă misiune în comun în această parte a lumii datează din 2007. 

Nici data, nici locul exact al acestor aplicaţii nu au fost precizate, dar acest tip de iniţiative provoacă în mod regulat indignarea autorităţilor nord-coreene, considerându-le drept provocări şi ameninţări, aminteşte agenţia de presă citată. 

Până în prezent, administraţia americana a indicat doar că aceste manevre sunt în studiu şi că pregătiri sunt în curs de desfăşurare, dar o decizie finală privind efectuarea lor nu a fost încă anunţată. 

Vorbind luni la Tokyo, preşedintele american a declarat că timpul "răbdării strategice" faţă de Phenian a trecut. Donald Trump a început marţi o vizită de două zile în Coreea de Sud, a cărei agendă va fi dominată de problema programelor nuclear şi balistic nord-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.