Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber îi cere lui Olaf Scholz mai mult leadership în UE

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, i-a cerut marţi cancelarului german Olaf Scholz, după discursul acestuia în Parlamentul European, să arate o conducere şi o orientare mai puternice în Europa, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Nu mai avem nevoie de discursuri de principiu. Acum avem nevoie de curaj pentru a conduce Europa spre viitor", a afirmat Weber.

"Europa este recunoscătoare pentru poziţia proeuropeană a guvernului german", a spus el.

"Dar avem nevoie de asemenea de orientare în viaţa de zi cu zi a Germaniei. Dezbaterea despre renunţarea treptată la maşinile cu combustie i-a lăsat pe mulţi perplecşi", a declarat Weber, făcând aluzie la disputa dură în legătură cu eliminarea maşinilor cu motoare cu ardere în UE după 2035.

Partidul Liberal Democrat, pro-mediul de afaceri şi partener în coaliţia de guvernare de trei formaţiuni a lui Scholz, a cerut să se introducă o excepţie pentru vehiculele care merg exclusiv cu combustibili sintetici şi care nu emit carbon.

Anterior, negociatorii statelor membre şi Parlamentul European au convenit asupra unei renunţări treptate şi comprehensive la vehiculele cu motor cu combustie internă începând cu 2035.

Într-un discurs susţinut marţi în Parlamentul European la Strasbourg, cu ocazia Zilei Europei, Olaf Scholz a cerut Uniunii Europene eforturi mai mari de integrare a industriei de apărare şi pentru achiziţia în comun de muniţii pentru forţele ucrainene, câtă vreme Rusia continuă războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.