Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestație de amploare pentru susținerea unității Spaniei, în fieful secesioniștilor, la Barcelona: 80.000 de persoane au participat

proteste Barcelona Catalonia

Cel puțin 80.000 de cetățeni spanioli au participat duminică, în Barcelona, la o manifestație pentru menținerea unității Spaniei, ca reacție la protestele catalanilor care susțin mișcarea secesionistă, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Manifestanții unioniști au protestat împotriva intenției catalanilor de a obține independența de statul spaniol și au făcut apel la păstrarea unității țării și a coexistenței pașnice din regiunea Catalonia.

Demersul cetățenilor spanioli, de duminică, vine ca urmare a escaladării violențelor din cadrul protestelor pro-secesioniste cu o zi în urmă. Sâmbătă, aproximativ 350.00 de catalani au protestat, în cea de a doua săptămână consecutivă, împotriva deciziei Curții Supreme de la Madrid de a aresta mai mulți lideri ai mișcării de independență catalană. În seara zilei de sâmbătă, cel puțin 10.000 de participanți la mișcaea de protest au intrat în coliziune cu forțele de ordine spaniole.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Demonstrațiile de duminică au fost organizate de Societatea Civilă Catalană, un grup umbrelă, format din mai multe partide politice și organizații civice, ce are ca scop menținerea Cataloniei ca parte integrată a Spaniei. Participanții la manifestație au scandat mesaje unioniste precum: „Pentru coexistență, democrație și Catalonia. Suficient!”

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat pe 14 octombrie că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona și în alte orașe din regiune, soldate cu rănirea a cel puțin 80 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.