Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestații sângeroase in Irak - Internetul a fost blocat

presstv.ir
irak bomba

Internetul era nefuncţional joi în mare parte din Irak, în a treia zi a unor manifestaţii sângeroase izbucnite în urma unor apeluri pe reţelele de socializare, din cauza "restricţiilor decise" de furnizori, a transmis un site specializat, potrivit AFP.

De miercuri, reţelele de socializare au încetat treptat să mai fie accesibile la Bagdad şi în sudul ţării, afectate de o mişcare socială inedită, iar manifestanţii au transmis că nu mai pot comunica sau posta online imagini.

Aceste restricţii au fost apoi extinse la întreaga reţea de internet, făcând din Irak o ţară "în mare parte" izolată de lume, conform NetBlocks, un observator internaţional al internetului.

Joi dimineaţă, circa 75% din ţară era fără conexiune la internet, după ce operatorii Earthlink, Asiacell şi Zain "au tăiat intenţionat accesul", a precizat NetBlocks.

Nordul ţării, inclusiv Kurdistanul autonom dominat de un alt operator, nu a fost afectat.

În timpul precedentei mişcări sociale în sudul ţării în vara lui 2018, internetul şi comunicaţiile prin telefon cu exteriorul au fost tăiate de autorităţi. Şi atunci, reţelele de socializare au fost făcute mai întâi inaccesibile, apoi conexiunea a fost întreruptă total.

Autorităţile irakiene nu au comentat până acum deconectarea de la internet a trei sferturi din ţară, unde mai multe oraşe se află sub stare de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.