Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţii în Rusia: Opozantul Alexei Navalnîi, condamnat la 30 de zile de închisoare

reuters
Aleksei Navalnîi

Opozantul principal al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost condamnat, în noaptea de luni spre marţi, la 30 de zile de închisoare pentru că ar fi chemat la manifestaţii neautorizate desfăşurate în toată Rusia, a indicat purtătoarea sa de cuvânt, pe Twitter, transmite AFP preluat de agerpres.

"Sentinţă: 30 de zile", a scris Kira Iarmych. Bloggerul anticorupţie, 41 de ani, reţinut la ieşirea din locuinţa sa luni după-amiaza, a compărut în faţa unui tribunal din Moscova pentru nesupunere faţă de forţele de ordine şi încălcări ale regulilor privind organizarea manifestaţiilor. 

Aproape o mie de protestatari, printre care şi Navalnîi, au fost reţinuţi în timpul manifestaţiilor desfăşurate luni în peste o sută de oraşe din Rusia, împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a corupţiei elitelor, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

Atât Casa Albă, cât şi Uniunea Europeană au condamnat luni seara cu fermitate reţinerea a sute de manifestanţi paşnici la protestele din Rusia şi au cerut Moscovei eliberarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.