Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţii în susţinerea femeilor din Iran au avut loc în mai multe oraşe din Turcia

protest oslo ambasada iranului
În Kadikoy, cartier de pe malul asiatic al Istanbulului, sute de femei şi de bărbaţi - printre care femei şi bărbaţi iranieni - au scandat sloganuri ostile regimului de la Teheran şi în susţinerea iraniencelor.

Manifestante au fluturat trandafiri roşii, drapele iraniene şi pancarte pe care era scris "Femei, viaţă, libertate", sloganul-far al mişcării de contestare declanşate de moartea tinerei kurde iraniene Mahsa Amini, după arestarea ei de către poliţia moravurilor în Iran.

În Diyarbakir, oraş situat la 350 de kilometri de frontiera iraniană, aproape 200 de persoane, dintre care majoritatea femei, s-au adunat duminică după-amiaza pentru o astfel de manifestaţie, potrivit unui corespondent al AFP. Manifestantele au agitat fotografii ale mai multor femei ucise de la începutul valului de represiune, precum şi pancarte şi o mare banderolă pe care sloganul "Femei, viaţă, libertate" era scris în kurdă ("Jin, Jiyan, Azadî").

O manifestaţie în susţinerea iraniencelor a avut loc de asemenea sâmbătă seara în Izmir (vest), al treilea oraş ca mărime al Turciei, la care au participat sute de persoane, potrivit unor imagini postate pe reţele sociale.

Cel puţin 92 de persoane au fost ucise în Iran de la începutul manifestaţiilor, în urmă cu două săptămâni, a anunţat duminică ONG-ul Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo (Norvegia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.