Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţiile legate de escaladarea din Orientul Mijlociu au fost interzise la Paris

Motion Array
Franta steag

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a interzis joi organizarea la Paris a unor manifestaţii legate de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează dpa.

Într-o postare pe Twitter, el a explicat că manifestaţii similare organizate în 2014 au dus la perturbări grave ale ordinii publice, potrivit agerpres.ro.

Cu şapte ani în urmă, Parisul a fost scena unor manifestaţii în masă împotriva ofensivei militare a armatei israeliene în Fâşia Gaza. Unele dintre aceste acţiuni au degenerat în violenţe, cu acte de vandalism împotriva unei sinagogi şi a mai multor magazine evreieşti.

Darmanin a indicat că i-a dat dispoziţie prefectului poliţiei din Paris să interzică manifestaţiile legate de situaţia din Orientul Mijlociu sâmbătă, dar nu a oferit informaţii suplimentare. Ca reprezentant al statului în regiune, prefectul trebuie să fie deosebit de vigilent, a spus el.

Interdicţia ministrului francez intervine în timp ce spirala violenţei se intensifică în Orientul Mijlociu: militanţi palestinieni continuă atacurile cu rachete asupra Israelului, iar acesta răspunde prin raiduri aeriene intense.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.