Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestul lui Adolf Hitler va fi republicat: 90.000 de exemplare au fost vândute la ediția din 2016

Adolf Hitler

Editura franceză Fayard anunţă că va publica în cursul acestui an o ediţie critică a manifestului Mein Kampf în care Adolf Hitler şi-a expus ideologia raasistăşi antisemită, informează RFI.RO. 'Mein Kampf' a fost scris de Hitler între anii 1924-1925, perioadă în care liderul partidului naţional-socialist (nazist) era încarcerat în Bavaria în urma unui puci eşuat. Manifestul politic prezintă parcursul personal al semnatarului şi mai ales viziunea acestuia asupra lumii, denunţându-i printre altele pe duşmanii Germaniei, cap de listă fiind citaţi evreii.

Editura Fayard lucrează la acest proiect de un deceniu, ştiind că textul lui Hitler intra în domeniul public în 2016. Iniţial, ediţia franceză trebuia să apară anul trecut, în 2020, dar pandemia de coronavirus şi diversele carantine impuse în Franţa au amânat proiectul pentru anul acesta.

Incă din 2015 Fayard promitea că va publica în anul următor, cel al intrării textului în domeniul public, o ediţie critică şi într-o nouă traducere a lui Mein Kampf. Comitetul ştiinţific trebuia să cuprindă istorici francezi şi străini.

La ora actuală, au apărut doar două ediţii critice ale lui Mein Kampf.

Prima, în germană, chiar în 2016, realizată de un centru public de cercetători în istorie, Institut für Zeitgeschichte (IfZ) care s-a vândut în aproape 90.000 de exemplare.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

A doua versiune iese pe piaţă chiar în aceste zile în Polonia, la editura Bellona. O ediţie de o mie de pagini a manifestului hitlerist din care jumătate este ocupată de aparatul critic. Ediţia, a cărei pregătire a durat trei ani, a fost condusă de istoricul Eugeniusz Krol, un specialist al istoriei naziste.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.