Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MANIPULARE sau adevăr? De ce a fost târât Liceul Tudor Vianu într-un scandal monstru

manipulare

Zilele trecute vuia o parte a presei de indignare față de o întâmplare de la Liceul Tudor Vianu - unul din liceele de elită ale României. Se spunea că un profesor ar fi pretins de la elevi să vină în genunchi în fața sa pentru un punct în plus la teze. Oare este însă așa? Sunt cumva implicate interese străine de liceu? Care e adevărul?

Niște întrebări la care răspund cei de la Rezistența Urbană pe pagina lor de Facebook. Sub titlul ”Manipulare halucinantă în HotNews zilele astea orchestrată de Raluca Pantazi.”, administratorii paginii de Facebook vin cu o serie de argumente care demontează ipoteza lansată de Hotnews.

”Totul a plecat de la o postare pe profilul de Facebook a unui tip, Marcel Bartic, care a povestit o umilitoare scenă cu un elev din Tudor Vianu care a trebuit să se târască pe genunchi până la catedră pentru o notă.

Numai că Marcel Bartic este directorul școlii private Little London din Pipera și nu are nicio treabă cu victima. Postarea sa a fost preluată imediat de HotNews fără ca aceștia să discute cu presupusa victimă sau cu părinții sau colegii acestuia. Ma mult, a doua zi patronul scolii Little London, Luminita Macsim, vine si povestește pe Facebook ca si-a mutat fata din Vianu (lol oare unde o sa isi termine liceul) fiindca era colega cu tanarul care a mers in genunchi. Iarasi nicio declaratie de la persoana presupus vatamata. Iarasi postarea de Facebook este preluata imediat de Hotnews. Autor comun: Raluca Pantazi

Numai că povestea, așa cum a fost povestită, este posibil să fie complet falsă sau o malițioasă intepretare a unei glume. Din comentarii HotNews:

"Revin la mesajul de mai sus. Baiatul meu invata la Vianu. Cand a aflat "stirea" s-au mobilizat si s-au dus la liceu sa il sprijine pe domnul profesor. Nu au putut sa dea declaratii deoarece sunt minori - corect. Dar mi-a povestit urmatoarele: - a fost o gluma. Dar nu a domnului profesor ci a colegilor din clasa. Elevul in cauza a lipsit cateva zile de la scoala. Cand s-a intors, colegii sai i-au spus ca daca vrea sa isi mareasca nota la matematica trebuie sa mearga in genunchi pana la catedra. - Elevul nu a inteles gluma. Statea in prima banca si profesorul s-a trezit cu el in genunchi la catreda. In acel moment domnul profesor i-a spus ca asa ceva nu se face si la trimis la loc in banca. Si a continuat lectia.
Asa ca realitatea s-ar putea sa fie putin diferita?
Daca il cautati pe elevul respectiv pe Facebook o sa gasiti ca astazi dupa amiaza a postat un mesaj "interesant". A recunoscut ca a fost o gluma.
O astept pe doamna jurnalista sa isi dea seama de greseala pe care a facut-o. Nu cred ca "terfelirea" numelui unui profesor pe care eu in respect enorm poate continua doar pe vorbe."

Este posibil să fie un atac mediatic orchestrat de HotNews la comanda școlii private pentru a distruge reputația unui liceu de top din București. Raluca Pantazi a mai scris un articol promovand scoala Luminitei Macsim in 19 februarie 2014.

Iată că după ce au luptat cu corupția și ilegalitățile justițiarii distrug acum statul român complet legal - prin discreditare, exagerare, manipulare.

content-image

Să nu uităm că HotNews și Digi24 au fost prinse în decembrie 2015 distribuind declaratia unui medic strain care a lucrat pe pacientii din colectiv fara o propozitie care descria facilitatile din spitalele romanesti "de top". Se pare că propozitia se potrivea în naratia unui sistem de sanatate distrus complet. Care mai poate fi salvat doar de ... vă imaginați voi ce.”

Manipulare halucinantă în HotNews zilele astea orchestrată de Raluca Pantazi.Totul a plecat de la o postare pe...

Posted by Rezistența Urbană on Friday, 5 February 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.