Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mai există și demnitate: Au preferat să nu joace, decât să poarte tricouri cu simbolul LGBT - Reacție scandaloasă a conducerii clubului

Șapte jucători de rugby din liga australiană au refuzat să joace un meci al echipei lor în semn de protest față de simbolul LGBT imprimat pe tricou, potrivit Sky News.

Șapte jucători din liga australiană de rugby s-au retras de la un meci după ce au refuzat să poarte un tricou cu simboluri curcubeu al LGBT. Conducerea clubului Manly Warringah Sea Eagles recunoaște că nu s-a consultat în mod corespunzător cu jucătorii și își cere scuze pentru orice „disconfort și durere" pe care ar fi putut să le provoace comunității LGBT.

Clubul cu sediul în nordul orașului Sydney a explicat că jucătorii, care au jucat în meciul precedent, s-au opus purtării tricoului din motive religioase și culturale, scrie mediafax.ro.

Este vorba despre un tricou cu dungi și guler curcubeu care a înlocuit echipamentul tradițional.

Antrenorul Des Hasler le-a luat apărarea jucătorilor, spunând că reprezentanții clubului sunt vinovați.

Conform regulilor Ligii Naționale de Rugby (NRL), ei nu pot purta tricoul standard, deoarece regulamentul meciurilor impune ca toți jucătorii unei echipe să poarte un tricou identic.

„Acceptăm decizia lor. Acești tineri sunt puternici în credințele și convingerile lor și le vom oferi spațiul și sprijinul de care au nevoie", a declarat Hasler.

Jucătorii nu au știut despre tricou până când acesta a fost prezentat presei, a relatat Sydney Daily Telegraph.

„Intenția tricoului a fost de a susține apărarea și drepturile omului referitoare la gen, rasă, cultură, abilități și mișcările LGBTQ. Din păcate, execuția a ceea ce se dorea a fi o inițiativă extrem de importantă a fost slabă. A existat puțină consultare sau colaborare între părțile interesate cheie, atât în interiorul, cât și în afara clubului", a mai spus Hasler.

Retragerile îi vor lăsa pe Eagles cu puține opțiuni deoarece echipele din liga asutraliană au 13 jucători titulari și patru rezerve la fiecare meci.

Fostul jucător de la Manly, Ian Roberts, care este și primul jucător profesionist de rugby care a recunoscut că este homosexual, a declarat că poziția jucătorilor este „tristă și inconfortabilă".

De asemenea, șeful ligii australiene de rugby, Peter V'landys, a declarat că, deși organizația respectă poziția jucătorilor, speră că aceștia se vor răzgândi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.