Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manualele de istorie din şcolile ruseşti, completate cu un capitol nou - 'Operaţiunea militară specială' / Acuzații la adresa Ucrainei și Occidentului

bangkokpost.com
razboi ucraina

În Rusia au fost publicate noi manuale de istorie, în care capitolele din anii 1970 au fost complet rescrise și a fost adăugat un capitol nou - "operațiunea militară specială", care vorbeşte despre războiul declanşat de ruşi împotriva ucrainenilor pe 24 februarie 2022, scrie Rador.

Potrivit ziarului Korespondent, în noul manual de istorie, elevii ruşi vor învăţa că Ucraina este un "stat ultra-naționalist", în care "orice disidență este persecutată sever", "opoziția este interzisă" și "tot ce este rusesc este declarat ostil".

Manualul mai spune că Statele Unite sunt "hotărâte să lupte până la ultimul ucrainean", iar "Occidentul a furat active rusești în valoare de peste 300 de miliarde de dolari".

De asemenea, elevii ruşi sunt atenționați că "industria globală" pentru producerea de mesaje false "funcționează la foc continuu", astfel că şcolarii nu ar trebui să apeleze la surse alternative și nici să afle informații despre război pe Internet.

Manualul pentru clasele X-XI va fi folosit în școlile ruseşti de la 1 septembrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.