Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuel Valls, fost premier al Franței, candidează la primăria Barcelonei, iar Carles Puigdemont îi reproșează că nu cunoaște orașul

Daily Stormer
Manuel Valls

Fostul premier francez Manuel Valls, care urma să-şi anunţe marţi candidatura la primăria Barcelonei, 'nu cunoaşte acest oraş', a afirmat în aceeaşi zi, la Bruxelles, fostul lider separatist al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, relatează AFP.

'Respect libertatea tuturor cetăţenilor europeni de a folosi regulile jocului democraţiei', a afirmat Puigdemont, într-un interviu acordat AFP cu ocazia publicării unei cărţi despre criza catalană, scrie agerpres.ro.

'Poate el să fie candidat? Da, însă este un candidat care nu cunoaşte Barcelona, care nu a cunoscut Barcelona, şi care, din contră, este cunoscut în Franţa şi care cunoaşte Franţa', a continuat el în limba franceză.

'Pentru a şti cine este Manuel Valls, ce poate el oferi, este suficient să ascultăm ceea ce spun francezii despre el', a mai afirmat fostul lider catalan, care s-a refugiat anul trecut în Belgia, după ce guvernul spaniol l-a destituit după tentativa nereuşită de secesiune a Cataloniei de la 27 octombrie.

Pentru a avea o idee 'despre ceea ce vrea să aplice Manuel Valls într-un oraş pe care nu-l cunoaşte, este suficient să vedem care este opinia compatrioţilor săi francezi cu privire la activitatea sa, angajamentele şi politica sa', a adăugat el.

Manuel Valls urma să-şi anunţe marţi la ora 19:00 locală (17:00 GMT) candidatura la primăria oraşului Barcelona, în centrul istoric al celui de-al doilea oraş ca mărime din Spania, unde s-a născut în urmă cu 56 de ani.

Alegerile municipale din Spania sunt prevăzute să aibă loc în mai 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.