Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuel Valls nu exclude posibilitatea de a fi candidat la alegerile primare socialiste din Franţa

Francois Hollande  Manuel Valls

Premierul francez, Manuel Valls, şi-a accentuat din nou presiunea asupra preşedintelui Francois Hollande neexcluzând posibilitatea de a fi candidat la alegerile primare socialiste în vederea scrutinului prezidenţial din 2017, relatează duminică AFP. Într-un interviu în revista Le Journal du Dimanche, Valls a precizat că este ''o chestiune de zile'' anunţul privind candidatura sa pentru alegerile primare socialiste ce vor avea loc pe 22 şi 29 ianuarie. Candidaţii au termen până la 15 decembrie pentru a-şi anunţa decizia în mod oficial.

''Faţă de confuzia, îndoiala, dezamăgirea, ideea că stânga nu are nici o şansă, vreau să sparg acest şablon care ne-ar duce la înfrângere'', a declarat Valls, adăugând: ''Am relaţii de respect, prietenie şi loialitate cu preşedintele (Hollande). Dar loialitatea nu excluse francheţea. Este clar că, în ultimele săptămâni, contextul s-a schimbat''. Premierul francez s-a referit la apariţia recentă a unei cărţi de confesiuni, deseori explozive, ale lui Hollande făcute unor jurnalişti de la cotidianul Le Monde, apariţie care, în opinia lui Valls, a provocat ''o confuzie profundă'' în tabăra stângii. ''Ca şef al majorităţii, responsabilitatea mea este de a ţine cont de acest climat'', a afirmat Valls, potrivit căruia alegerile primare trebuie să dea ''un elan, o speranţă''. ''Mă pregătesc pentru aceasta, sunt dispus pentru aceasta'', a mai spus premierul francez.

Francois Hollande urmează să-şi anunţe decizia până la 15 decembrie. Nici un preşedinte al Celei de-a V-a Republici nu a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat, cu excepţia lui Georges Pompidou, decedat în timpul funcţiei în 1974, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.