Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuel Valls rămâne favoritul stângii franceze la alegerile prezidenţiale (SONDAJ)

Fostul premier francez Manuel Valls, care a demisionat luna trecută pentru a participa în alegerile primare ale stângii, rămâne favoritul clar la câştigarea acestui scrutin, indică un sondaj de opinie dat publicităţii joi, preluat de Reuters, potrivit

Citeşte şi: Slovenia vrea să profite de pe urma Primei Doamne de la Casa Albă

Valls este creditat cu 43% din intenţiile de vot în primul tur al alegerilor primare, programat la 22 ianuarie, fiind urmat de Arnaud Montebourg, fost ministru al economiei, cu 25%, şi de Benoit Hamon, cu 22%.

Fostul prim-ministru l-ar învinge pe oricare dintre contracandidaţi în turul secund, la 29 ianuarie, cu un procent între 55% şi 57% din voturi, relevă sondajul Harris Interactive, realizat pentru France Televisions.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-4 ianuarie, în rândul a 6.245 de persoane cu drept de vot, dintre care 478 de votanţi înregistraţi care şi-au declarat intenţia fermă de a participa în alegerile primare.

Rezultatele sunt similare celor reieşite din anchete întreprinse în luna decembrie.

Acestea îl arată însă pe Valls, asociat îndeaproape cu mandatul preşedintelui impopular Francois Hollande, cu şanse foarte reduse de a câştiga scrutinul prezidenţial. Anchetele îl plasează pe locul al cincilea, care i-ar aduce eliminarea chiar din primul tur, care va avea loc pe 23 aprilie. Pentru turul decisiv, aceleaşi sondaje îl creditează cu prima şansă pe fostul premier conservator Francois Fillon, în faţa preşedintei Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.