Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mănușa de fier' primită de Zelenski de la Joe Biden: Vladimir Putin e în corzi (analiză CNN)

M. C.
iNews
Biden Zelenski

Trimiterea de tancuri către Ucraina a reprezentat o victorie simbolică, politică și militară semnificativă pentru Kiev, arată CNN într-o analiză.

„A fost nevoie de spiritul de stat al lui Biden pentru a pune capăt celei mai publice și mai dăunătoare diviziuni occidentale din timpul războiului de până acum. SUA au declarat anterior că tancurile sale Abrams sunt prea complexe și necesită prea multă întreținere pentru războiul din Ucraina și nu se potrivesc terenului. Dar schimbarea de opinie a lui Biden, care oferă acoperire Germaniei, subliniază punctul de vedere al Washingtonului că unitatea occidentală împotriva lui Putin este esențială pentru salvarea Ucrainei”, arată CNN în analiză.

Într-adevăr, obiectivul major al lui Putin în afara câmpului de luptă este de a crea scindări între aliații occidentali și de a întrerupe sau de a pune capăt fluxului de arme de care depinde supraviețuirea Ucrainei ca națiune independentă, transmite CNN.

Eșecul său, în pofida amenințărilor publice rusești feroce menite să intimideze națiunile europene pentru a le determina să renunțe la transferurile de tancuri, vine, de asemenea, după ce o iarnă blândă a privat Rusia de un alt aspect al strategiei sale - înfometarea europenilor de importurile de gaz pe timp de îngheț în speranța că aceștia vor face presiuni asupra propriilor lor lideri pentru a renunța la susținerea Ucrainei.

"Putin se aștepta ca Europa și Statele Unite să ne slăbească hotărârea", a declarat miercuri Biden la Casa Albă. "El se aștepta ca sprijinul nostru pentru Ucraina să se destrame cu timpul. S-a înșelat... și s-a înșelat de la început și continuă să se înșele. Suntem uniți".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.