Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuscrise ale unor mari scriitori români, documente și fotografii cu semnături olografe sunt puse în vânzare la Artmark - FOTO

autografe napoleon

Manuscrise ale unor mari scriitori români, precum Alexandru Macedonski, George Bacovia, Tudor Arghezi, Camil Petrescu, Nichita Stănescu, documente cu semnătura olografă a unor personalităţi istorice (Napoleon Bonaparte, Nicolae Golescu, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu), fotografii cu semnături olografe (George Enescu, regina Maria, principesa Elena, Nadia Comăneci, Ilie Năstase), pentru iubitorii de super-eroi, autograful lui Stan Lee, catalogul unui concert Led Zeppelin, cu semnătura olografă a lui Jimmy Page, sunt puse în vânzare la Artmark, pe 31 ianuarie, scrie news.ro.

Licitaţia de autografe, inclusiv colecţia D.P. începe la ora 20.30.

Printre cele mai interesante loturi se află unul format din două semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte, 24 ianuarie 1811, care are un preţ de pornire de la 2.000 de euro.

O telegramă purtând antetul "Bulletin of the atomic scientists", cu semnătura olografă a fizicianului Albert Einstein, 1 decembrie 1952 (2 file), va fi vândută de la 1.800 de euro.

Două scrisori olografe trimise de Constantin Brâncuşi către nepoata sa Ileana Brâncuşi, Paris, 1937-1938, împreună cu plicul original, piesă rară de colecţie, va fi licitat de la 1.500 de euro.

Citește și: Documentarul 'Distanţa dintre mine şi mine' va avea premiera internaţională la Trieste Film Festival

Catalogul unui concert Led Zeppelin (Ahmet Ertegun Tribute), cu semnătura olografă a lui Jimmy Page şi certificat de autenticitate va fi vândut de la 1.000 de euro.

Concertul tribut "Ahmet Ertegun" a fost un concert caritabil care a avut loc la Arena O2 din Londra, în data de 10 decembrie 2007. Atracţia principală a fost interpretarea trupei Led Zeppelin, care şi-a desfăşurat primul concert, după aproape trei decenii de la moartea bateristului John Bonham în 1980. Fiul lui Bonham, Jason Bonham, a cântat la tobe în timpul setului trupei. Potrivit Guinness World Records 2009, concertul deţine recordul mondial pentru "cea mai mare cerere de bilete pentru un concert de muzică", deoarece 20 de milioane de cereri pentru spectacolul au fost făcute online. În octombrie 2012, a fost lansat Celebration Day, un film documentar despre concertul eveniment, autograful a fiind primit la acest eveniment.

În aceeaşi sesiune, o fotografie ilustrându-l pe Spider-Man, cu semnătura olografă a lui Stan Lee şi certificat de autenticitate, este pusă în vânzare de la 650 de euro. În acelaşi registru, o fotografie ilustrând-o pe Prinţesa Leia, cu semnătura olografă a actriţei Carrie Fisher şi certificat de autenticitate, are un preţ de pornire stabilit la 500 de euro.

O fotografie cu Nadia Comăneci, cu semnătura olografă a gimnastei şi certificat de autenticitate, este pusă în vânzare de la 50 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.