Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuscrisul legendar al piesei 'Bohemian Rhapsody' a fost vândut cu 1,3 milioane de lire sterline

nbcnews.com
freddie mercury queen

Manuscrisul celebrului hit al formaţiei Queen, "Bohemian Rhapsody", scris de mână de Freddie Mercury a fost vândut cu 1,3 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro), în care sunt incluse şi taxele, miercuri seara, la casa de licitaţii Sotheby's din Londra, relatează AFP.

Aceste 15 pagini scrise în creion şi pix pe hârtie, cu efigia unei companii aeriene astăzi dispărute, "British Midland Airways", dezvăluie procesul de creare a acestui titlu, care ar fi putut fi "Mongolian Rhapsody". Sotheby's publicase o estimare între 800.000 şi 1,2 milioane de lire sterline (930.000 până la 1,4 milioane de euro), conform agerpres.

Pianul lui Freddie Mercury, la care celebrul cântăreţ a compus aproape toată opera sa începând de la "Bohemian Rhapsody", a fost vândut de asemenea miercuri seara la Sotheby's cu 1,742 milioane de lire sterline (două milioane de euro).

Suma atinsă este mai mică decât estimarea publicată de casa de licitaţii, între două şi trei milioane de lire sterline (între 2,3 şi 3,5 milioane de euro). Pianul Yamaha fusese cumpărat cu o mie de lire sterline de Freddie Mercury în 1975.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.