Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN acuză un fake-news: Vehiculele americane nu pleacă din România spre Ucraina

Inquam Photos / Virgil Simonescu
blindate

MApN semnalează o știre falsă postată pe diferite platforme online în România și în alte țări, știre care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina.

„Reapar știri false cu privire la forțele aliate staționate în România. Vă semnalăm o nouă știre falsă, postată pe diferite platforme online în România și în alte țări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina. În filmarea pe care se bazează această dezinformare apar, într-adevăr, vehicule militare ale Armatei SUA. Acestea fac parte dintre cele dislocate de Regimentul 2 Cavalerie al SUA în Baza Mihail Kogalniceanu, la începutul acestui an. Miercuri, 27 aprilie, vehiculele americane, însoțite, conform procedurilor naționale, de autospeciale ale Poliției Militare a Armatei României, s-au deplasat către Poligonul Babadag în vederea executării unor ședințe de tragere planificate anterior cu militari români și aliați”, potrivit paginii de Facebook a MApN.

Conform sursei citate, activitățile de instruire desfășurate de militarii țărilor aliate dislocați în țara noastră, în cadrul măsurilor de întărire a securității flancului estic al NATO au caracter curent, de aceea, astfel de coloane de tehnică militară, nu doar aparținând SUA, ci și Belgiei, Franței, Italiei, Marii Britanii sau Portugaliei vor putea fi observate în mod frecvent pe timpul deplasărilor dintre bazele de staționare și facilitățile de instruire în comun.

„Reiterăm recomandarea de a verifica știrile apărute în spațiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist prin instrumentele puse la dispoziție de către MApN în ceea ce privește informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituției, cât și pe canalele oficiale din Social media. Informații verificate și actualizate cu privire la activitățile desfășurate de militarii români și aliați pot fi găsite pe paginile oficiale de Internet ale MApN și ale marilor unitati din țară, precum și pe conturile deținute în rețelele de socializare ale structuror militare participante”, arată MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.