Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN face comisie cu CNSAS: Vrea să ÎMPIEDICE dezvăluirea unor informații care ar aduce atingere securității naționale

ziaruldearges.ro
CNSAS securitate

MApN anunță constituirea unei comisii paritare mixte cu CNSAS care să stabilească un grafic de consultare și analiză a documentelor din arhiva fostei Securități a căror dezvăluire ar putea aduce atingere securității naționale.

„În anul 2006, toate documentele care privesc fosta securitate din arhiva Ministerului Apărării Naționale au fost predate Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cu excepția celor a căror dezvăluire ar putea aduce atingere securității naționale, în conformitate cu prevederile Hotărârii CSAT nr. 60/2006”, transmite MApN, conform Mediafax.

Citește și: Vlad Voiculescu, în PLINĂ campanie de vaccinare: Va trebui să găsim o formă să TRĂIM cu acest virus

Potrivit sursei citate, în data de 22 februarie 2021, ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă și specialiști din instituție au avut o întrevedere cu o delegație a Colegiului CNSAS, condusă de președintele Constantin Buchet.

„În urma discuțiilor, la nivelul MApN se derulează în prezent etapele procedurale de constituire a unei comisii paritare mixte MApN-CNSAS, în conformitate OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Această comisie, formată din specialiști ai celor două instituții, urmează să stabilească un grafic de consultare și analiză a documentelor a căror dezvăluire ar putea aduce atingere securității naționale și vor decide cu privire la caracterul și destinația acestor documente, în conformitate cu prevederile art. 2 al Hotărârii CSAT nr. 60/2006 și prevederilor OUG 24/2008”, precizează MApN.

Documentele din arhiva fostei Securități care au fost primite în custodie de MApN după luna ianuarie a anului 1990 au fost predate, în anul 2006, cu excepțiile prevăzute de cadrul legislativ, către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.