Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN - Nicolae Ciucă a primit vizita de prezentare a noii ambasadoare a Franţei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a primit, marţi, vizita de prezentare a noii ambasadoare a Franţei în România, Laurence Auer, la sediul ministerului, informează un comunicat MApN.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au evidenţiat importanţa dialogului strategic bilateral în materie de securitate şi apărare.

Ministrul român a salutat intenţia de reluare, în perioada următoare, a dialogului în format "2+2" la nivelul miniştrilor de Externe şi Apărare şi a evidenţiat relaţia de cooperare militară bilaterală existentă între cele două ţări aliate şi partenere.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical

În context, a fost reliefată importanţa Mării Negre pentru securitatea spaţiului euroatlantic.

Întâlnirea a reprezentat, totodată, un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa în misiuni şi operaţii din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene, precum şi dezvoltarea parteneriatelor pe termen lung în materie de echipamente militare şi cooperare industrială.

A fost subliniat, de asemenea, potenţialul iniţiativelor europene, în special Fondul european de apărare, pentru cooperarea industrială bilaterală, mai precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.